Den 8 mars samlades kostenheten i kommunen till en en utbildning med gröna förtecken. Under dagen föreläste Enar Magnusson, jordbrukschef vid Findus med ämnet Hållbar grönsaksodling. Dagen avslutades med en gemensamt lagad, vegetarisk lunch i köket på Mörmoskolan.
– Ett mål med dagen är att lära oss laga mer vegetarisk kost, berättade Ewa Asker som arrangerat dagen tillsammans med kollegorna i kommunens Klimatsmarta grupp.
Vegetariskt eller inte – all man som serveras på våra skolor är bra mat. Trots det slängs mycket, för mycket. Nästa utbildningstillfälle den 22 april som man arrangerar ska därför handla hur man ska minska matsvinnet.
– Den här gången samlades provkökspersonalen. Nästa gång ska även personalen som jobbar i förskolornas mottagningskök vara med, och dessutom personal och tjänstemän på andra delar av kommunen, berättade Ewa Asker.
Tack för att ni uppmärksammade vår dag och välkommen till Sätterstrand den 22 april ”Minska svinnet”
Glad Påsk//Ewa